Beauty  >  Hair
Dagcrème van je twintigste?

Dagcrème van je twintigste?
Foto © Tumblr

Dagcrème vanaf je twintigste?

Dagcrème vanaf je twintigste?
Foto © Nsmbl

Dagcrème vanaf je twintigste?

Dagcrème vanaf je twintigste?
Foto © Eucerin

Dagcrème vanaf je twintigste?

B Beauty

Dagcrème vanaf je twintigste?

B Beauty

0

Ze zeggen vaak dat je niet vroeg genoeg kan beginnen smeren. Ik onderzocht voor jullie vanaf welke leeftijd je best anti-rimpelcrème gebruikt.

Rimpels

Naarmate je ouder wordt, verschijnen er groeven in je huid. Dit komt doordat het lichaam onderhuids minder bindweefsel en elastine aanmaakt. De huid wordt hierdoor slapper en zo krijg je rimpels. Er zijn een aantal zaken die rimpels verergeren en die je dus beter vermijdt, zoals roken en eindeloos liggen bakken in de zon.

Anti-rimpelcrème

Heel veel vrouwen gebruiken tegenwoordig anti-rimpelcrème, maar weten niet goed wat er in zit. De ingrediënten hangen natuurlijk van merk tot merk en van product tot product af, maar er zijn toch een aantal basisingrediënten die een goede anti-rimpelcrème moet bevatten.

Als een dag- of nachtcrème vitamine A zuur bevat, dan ben je zeker dat deze goed is. Er zijn natuurlijk nog een aantal andere ingrediënten die kunnen helpen, maar die zijn meestal niet wetenschappelijk onderbouwd

Het is wel aan te raden om producten te kiezen waar ook anti-oxidanten inzitten die zonneschade voorkomen. Die herken je aan SPF, hoe meer SPF, hoe beter. 

Vanaf…

Volgens de dermatoloog is het pas nodig om anti-rimpelcrème en dagcrèmes te smeren vanaf je 25 à 30 jaar. Als je te vroeg start krijg je geen resultaat en kan het zelf acne bevorderen.

Collageen & Parabeen

Een dagcrème die collageen bevat, is niet nuttig. Collageen die uit een tube komt, kan nooit door je huid geraken, maar het kan geen kwaad. 

Parabenen daarentegen vermijd je beter. Er zijn veel mensen die hier allergische reacties op hebben. Plus, er zijn onderzoeken die uitwijzen dat parabeen een hormoonverstoorder kan zijn. Dat wil zeggen dat het slecht is voor het milieu, het vruchtbaarheid kan verminderen en dat het puberteitsbevorderend kan zijn voor jongeren.

Begin dus niet te vroeg met smeren, het heeft toch geen nut! Ga voor een crème met SPF en liefst met vitamine A zuur. Collageen en parabenen vermijd je beter.

Geschreven door Laura De Smet
Hair
page loaded