Fashion  >  News
Breaking: Alber Elbaz verlaat Lanvin

Breaking: Alber Elbaz verlaat Lanvin
Foto © Vogue

Breaking: Alber Elbaz verlaat Lanvin

F Fashion

Breaking: Alber Elbaz verlaat Lanvin

Breaking: Alber Elbaz verlaat Lanvin

F Fashion

0

6 dagen na Raf Simons zegt ook Alber Elbaz zijn baan op als artistiek directeur van het Franse modemerk Lanvin. Toeval of niet?

De charismatische topontwerper Alber Elbaz (54) zegt na 14 jaar zijn baan als artistiek directeur en hoofdontwerper van Lanvin op. Dat meldt de Amerikaanse modesite Women’s Wear Daily. Zij kwamen achter het verrassende nieuwtje, dat daarna door een woordvoerder bevestigd werd aan The Business of Fashion.

Zijn medewerkers en het designteam van Lanvin werden naar verluidt deze namiddag op de hoogte gebracht van deze beslissing, en de Israëlische ontwerper zou zijn kantoor in de hoofdzetel van het modehuis al hebben leeggemaakt. Aan de basis van zijn beslissing zouden aanhoudende meningsverschillen met respectievelijk de eigenaar en de CEO van het Franse merk liggen. Wie de nieuwe artistiek directeur wordt, is nog niet bekend.

Elbaz, die eerder al gewerkt had voor o.a. Guy Laroche en Yves Saint Laurent, nam in 2001 het artistieke roer van het aanmodderende Lanvin over. Hij maakte van Lanvin niet alleen het oudste Franse modehuis dat nog steeds in business is, hij zette het ook weer op de modekaart.  

Zijn creaties werden getypeerd door een combinatie van romantische elementen als elegant drapagewerk, oversized strikken en een voorliefde voor chique stoffen als satijn, zijde en chiffon, met iets edgier, moderne accenten als ruwe ritsen & chunky statement jewelry.

Wie Raf Simons bij Dior zal opvolgen is dé vraag die sinds donderdag 22 oktober 2015 op ieders lippen brandt. En wie weet geeft het abrupte vertrek van Lanvins creative director wel indirect antwoord op deze vraag. Only time will tell… Maar 1 ding is zeker: met Alber Elbaz zou Raf Simons alvast een waardige opvolger krijgen.

Geschreven door Kora-Lee Lust
News
page loaded