Beauty  >  Fragrances
Japanse geisha's Geisha's, met hun sneeuwwit gepoederde huid en kersenrode lippen, zijn veel meer dan gewoon courtisanes.

Japanse geisha's
Geisha's, met hun sneeuwwit gepoederde huid en kersenrode lippen, zijn veel meer dan gewoon courtisanes.
Foto © Michael Chandler

Groene thee De polyfenolen en antioxidanten in groene thee werken ontstekingsremmend, voorkomen de afbraak van collageen en beperken UV-schade.

Groene thee
De polyfenolen en antioxidanten in groene thee werken ontstekingsremmend, voorkomen de afbraak van collageen en beperken UV-schade.
Foto © Eat this

Maison Margiela Replica Tea Escape (€ 115/100 ml). Dit parfum met noten van groene thee en rijst doet je wegdromen van de Japanse theeceremonie. 
Sinds 1 juli verkrijgbaar bij Ici Paris XL.

Maison Margiela Replica Tea Escape (€ 115/100 ml).
Dit parfum met noten van groene thee en rijst doet je wegdromen van de Japanse theeceremonie. Sinds 1 juli verkrijgbaar bij Ici Paris XL.
Foto © L'Oréal

Camelia Cameliaolie of tsubaki-olie wordt al eeuwenlang gebruikt voor zowel huid als haar. Er bestaan zelfs kammen die maandenlang in het goedje geweekt hebben!

Camelia
Cameliaolie of tsubaki-olie wordt al eeuwenlang gebruikt voor zowel huid als haar. Er bestaan zelfs kammen die maandenlang in het goedje geweekt hebben!
Foto © Fragrantica

The Body Shop Secrets of the World Japanese Camellia Cream (€ 26/350 ml) Deze bodycrème met camelia-olie werkt voedend en verzachtend, en hult je in een achte bloemengeur.

The Body Shop Secrets of the World Japanese Camellia Cream (€ 26/350 ml)
Deze bodycrème met camelia-olie werkt voedend en verzachtend, en hult je in een achte bloemengeur.
Foto © The Body Shop

Rijst Geisha’s zouden vroeger hun gezicht wassen met het kookwater van rijst. Dat zorgde voor een blanke, egale teint en een lekker zachte huid.

Rijst
Geisha’s zouden vroeger hun gezicht wassen met het kookwater van rijst. Dat zorgde voor een blanke, egale teint en een lekker zachte huid.
Foto © Khoobsurati

Kenzoki Bare Body Powder Oil (€ 35,95/100 ml) Deze lichaamsolie met rijstessence, katoenolie en hibiscus en pioenroos voelt lekker poederachtig aan wanneer hij op de huid werd aangebracht.

Kenzoki Bare Body Powder Oil (€ 35,95/100 ml)
Deze lichaamsolie met rijstessence, katoenolie en hibiscus en pioenroos voelt lekker poederachtig aan wanneer hij op de huid werd aangebracht.
Foto © Ici Paris XL

Zeewier Van de norivelletjes in sushi tot wakame: zeewier zit vol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Natuurlijke weldaad voor je huid.

Zeewier
Van de norivelletjes in sushi tot wakame: zeewier zit vol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Natuurlijke weldaad voor je huid.
Foto © Voya

Lush Aqua Marina Gezichtsreiniger (€ 9,95/100 g) Deze gezichtsreiniger met nori, Iers mos, klei, aloë vera en zeezout zit boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten en maakt je velletje heerlijk zacht.

Lush Aqua Marina Gezichtsreiniger (€ 9,95/100 g)
Deze gezichtsreiniger met nori, Iers mos, klei, aloë vera en zeezout zit boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten en maakt je velletje heerlijk zacht.
Foto © Lush

Amayori The Geisha Ritual Shower Mochi (€ 19/3 stuks)  Mochi zijn eigenlijk kleverige, zoete rijstdeegballetjes, maar deze shower mochi hebben enkel hun vorm gemeen met de Japanse gebakjes.

Amayori The Geisha Ritual Shower Mochi (€ 19/3 stuks)
Mochi zijn eigenlijk kleverige, zoete rijstdeegballetjes, maar deze shower mochi hebben enkel hun vorm gemeen met de Japanse gebakjes.
Foto © Amayori

Amayori The Geisha Ritual Shower Mochi (€ 19/3 stuks)  Leg een shower mochi in je douche en laat het bolletje wegsmelten voor een heerlijk geparfumeerde badkamer!

Amayori The Geisha Ritual Shower Mochi (€ 19/3 stuks)
Leg een shower mochi in je douche en laat het bolletje wegsmelten voor een heerlijk geparfumeerde badkamer!
Foto © Amayori

Kersenbloesem De Japanse kerselaar staat maar een week of twee in bloei. Elk jaar zakken duizenden locals en toeristen af om de kersenbloesems of sakura te bewonderen.

Kersenbloesem
De Japanse kerselaar staat maar een week of twee in bloei. Elk jaar zakken duizenden locals en toeristen af om de kersenbloesems of sakura te bewonderen.
Foto © Wikipedia

Rituals The Ritual of Sakura Body Scrub (€ 19,50/375 gr.) Deze suikerscrub met voedende rijstmelk verwijdert dode huidcellen op een zachte manier en is geparfumeerd met kersenbloesem.

Rituals The Ritual of Sakura Body Scrub (€ 19,50/375 gr.)
Deze suikerscrub met voedende rijstmelk verwijdert dode huidcellen op een zachte manier en is geparfumeerd met kersenbloesem.
Foto © Rituals

Geisha Ook vandaag nog geven Japanse vrouwen de voorkeur aan een blanke huid en make-up in lieflijke roze- en roodtinten, zoals geisha's al eeuwenlang deden.

Geisha
Ook vandaag nog geven Japanse vrouwen de voorkeur aan een blanke huid en make-up in lieflijke roze- en roodtinten, zoals geisha's al eeuwenlang deden.
Foto © Michael Chandler

L’Occitane Reine Blanche Illuminating Cream (€ 49/50 ml) Een blanke huid en egale teint zijn een must in Japan. Deze whitening cream op basis van moerasspirea bevat salicylzuur en vitamine C en zorgt voor een heldere, egale teint en doet de huid precies oplichten.

L’Occitane Reine Blanche Illuminating Cream (€ 49/50 ml)
Een blanke huid en egale teint zijn een must in Japan. Deze whitening cream op basis van moerasspirea bevat salicylzuur en vitamine C en zorgt voor een heldere, egale teint en doet de huid precies oplichten.
Foto © L'Occitane

Bourjois Poudre de Riz de Java (€ 12,45) Voor zijn 150e verjaardag brengt Bourjois dit iconische losse poeder opnieuw uit. Dit lichtroze rijstpoeder bevat subtiele glanspartikeltjes voor een fluweelzachte huid en een stralende teint.

Bourjois Poudre de Riz de Java (€ 12,45)
Voor zijn 150e verjaardag brengt Bourjois dit iconische losse poeder opnieuw uit. Dit lichtroze rijstpoeder bevat subtiele glanspartikeltjes voor een fluweelzachte huid en een stralende teint.
Foto © Bourjois

Shiseido Automatic Fine Eyeliner (€ 30,90) Een gitzwarte eyeliner voor die perfecte cat-eye. Het penseelvormige topje lijkt wel een Japans kalligrafiepennetje.

Shiseido Automatic Fine Eyeliner (€ 30,90)
Een gitzwarte eyeliner voor die perfecte cat-eye. Het penseelvormige topje lijkt wel een Japans kalligrafiepennetje.
Foto © Shiseido

By Terry, Pinceau Brosse (€ 45) In Japan worden traditioneel de beste make-upkwasten gemaakt. Deze zijdezachte borstel is geschikt voor vloeibare én poederfoundation, en zorgt voor een egaal effect dat je met je vingertoppen nooit kunt bereiken.

By Terry, Pinceau Brosse (€ 45)
In Japan worden traditioneel de beste make-upkwasten gemaakt. Deze zijdezachte borstel is geschikt voor vloeibare én poederfoundation, en zorgt voor een egaal effect dat je met je vingertoppen nooit kunt bereiken.
Foto © Ici Paris XL

Shu Uemura Art of Hair Cleansing Oil Shampoo (€ 43,90/400 ml) Shu Uemura bracht als eerste een reinigingsolie op de markt, in de jaren 60.. Deze shampoo is gestoeld op hetzelfde principe: reinigen in alle zachtheid, voor mooie, glanzende lokken.

Shu Uemura Art of Hair Cleansing Oil Shampoo (€ 43,90/400 ml)
Shu Uemura bracht als eerste een reinigingsolie op de markt, in de jaren 60.. Deze shampoo is gestoeld op hetzelfde principe: reinigen in alle zachtheid, voor mooie, glanzende lokken.
Foto © Feel Unique

Beauty Travel Inspiration: Japan

B Beauty

Japanse geisha's

Beauty Travel Inspiration: Japan

B Beauty

0

Geen geld om de wereld rond te reizen en overal beautyproducten in te slaan? Geen nood, Belmodo brengt de wereld gewoon naar je badkamer. Eerste bestemming: Japan!

Hoewel Zuid-Korea tegenwoordig de toon voert in beautyland, zijn er nog Aziatische landen met waardevolle beautytradities. Kijk maar naar buurland Japan, bijvoorbeeld.

Het land van de rijzende zon blijft nog steeds tot de verbeelding spreken. Van Japanse badhuizen en warmwaterbronnen over de klassieke theeceremonie en verfijnde geisha’s: dit is een land waar schoonheidsrituelen en traditie hand in hand gaan.

Deze skincare- en make-upitems gebruiken traditioneel Japanse ingrediënten als rijst, groene thee, kersenbloesem en cameliaolie en halen zo het beste van Japan naar je beautykast. Hello Kitty-nagellak werd achterwege gelaten!

Geschreven door Kora-Lee Lust
Fragrances
page loaded