Beauty  >  News
All-time favorite beauty hacks

All-time favorite beauty hacks
Foto © You're So Pretty

Wasverzachterdoekjes Haarborstel + wasverzachterdoekje = statische elektriciteit no more!

Wasverzachterdoekjes
Haarborstel + wasverzachterdoekje = statische elektriciteit no more!
Foto © Daily Make Over

Schuifspeldjes Yep, je gebruikt ze al je hele leven verkeerd... Spuit ze in het vervolg ook in met haarlak!

Schuifspeldjes
Yep, je gebruikt ze al je hele leven verkeerd... Spuit ze in het vervolg ook in met haarlak!
Foto © Mane Addicts

DIY scrub Honing, suiker en olijfolie. That's all, folks!

DIY scrub
Honing, suiker en olijfolie. That's all, folks!
Foto © Daily Make Over

Eerste hulp bij gebroken powder compacts Een beetje alcohol of hand sanitizer kan wonderen doen.

Eerste hulp bij gebroken powder compacts
Een beetje alcohol of hand sanitizer kan wonderen doen.
Foto © Pinterest

Lenzendoosjes Lenzendoosjes zijn ideaal voor travel-size skincareporties.

Lenzendoosjes
Lenzendoosjes zijn ideaal voor travel-size skincareporties.
Foto © Project Vanity

Schuifspeldje = tube squeezer Spotgoedkoop maar doeltreffend!

Schuifspeldje = tube squeezer
Spotgoedkoop maar doeltreffend!
Foto © Daily Make Over

All-time favorite beauty hacks

B Beauty

All-time favorite beauty hacks

All-time favorite beauty hacks

B Beauty

0

Het zijn de kleine dingen die het verschil kunnen maken, ook op beautyvlak. Dit zijn onze favoriete beauty hacks aller tijden. Want het leven is al ingewikkeld genoeg!

1. Hair

 • Wasverzachterdoekjes

Dryer sheets of wasverzachterdoekjes zorgen ervoor dat je was lekker geurig en zacht uit de droogkast komt, maar wist je ook dat ze extreem doeltreffend zijn tegen statische elektriciteit? Wrijf met een doekje over je haar of steek er eentje op je haarborstel: bye-bye electricity!

 • Schuifspeldjes + haarlak

Spuit je schuifspeldjes of bobby pins eerst in met haarlak, zo blijven ze de hele dag op hun plaats zitten. Zorg er trouwens ook voor dat je ze op de juiste manier gebruikt: met de golvende kant naar onderen. Life-changing, nietwaar?

2. Skincare

 • Conditioner = scheergel

Geen scheergel meer en ook geen significant other van wie je even scheerschuim kunt lenen? Geen nood: conditioner will do the trick. Conditioner maakt je haren namelijk lekker zacht, precies wat scheergel ook doet. Bovendien glijdt je scheermesje dankzij de glibberige textuur van conditioner probleemloos over je benen. Makes sense, right?

 • DIY scrub

De beste scrub maak je met 3 ingrediënten die je standaard in je keukenkast hebt staan: honing, suiker en olijfolie. Een trucje dat ik jaren geleden geleerd heb van beauty queen Michelle Phan.

Meng 3 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels honing en een half kopje suiker et voilà: all-natural homemade scrub! Kan tot een maand bewaard worden in een luchtdicht potje. Perfect voor je lippen, gezicht en lichaam, en ook gewoon erg leuk als huisgemaakt cadeautje. Het ideale last-minute kerstcadeautje, om maar wat te zeggen.

 • Gezichtsverzorgingmiskoop = hand- of voetcrème

Iedereen koopt wel eens een moisturizer of serum dat veel te vettig is voor je kieskeurige gezichtshuid. Maar een dergelijke miskoop is daarom nog niet verloren: je handen of voeten zijn maar wat blij met deze luxueuze verzorging!

3. Make-up

 • Eerste hulp bij gebroken powder compacts

Niet getreurd als je je favoriete blush/oogschaduw/poederfoundation hebt laten vallen. Een beetje pure alcohol of hand sanitizer toevoegen, even mengen en gladstrijken of goed aanduwen met een tissue, laten drogen en je poedercompact is in geen tijd gefixt. En omdat voorkomen nog beter is dan genezen: stop er een wattenschijfje in wanneer je je favoriete make-up item meeneemt on-the-go!

 • De 'Mathilde-sandwich'

In een interview met Bouzouk, de make-up artist van Hare Majesteit, deed hij een van haar grootste beautygeheimen uit de doeken: de 'Mathilde-sandwich': een eenvoudige manier om blush een zo natuurlijk mogelijke look te geven. Breng eerst een laagje foundation aan, breng daar dan een royale laag blush op aan - pun intended - en werk daarna af met een extra laagje foundation. Zo creëer je de illusie dat je blush door je huid heen schemert, net als een echte blos!

 • Foundation voor make-upcorrecties

Dr. Hauschka make-up artist Karim Sattar vertelde me deze gouden tip: wanneer je tijdens het aanbrengen van make-up een foutje maakt, gebruik dan geen make-upremover om te corrigeren, maar foundation. Zo vermijd je dat je alle andere make-up ook weghaalt en van nul af aan moet opnieuw beginnen. Works like a charm!
 

4. Life hacks

 • Lenzendoosjes = travel skincare

Strenge vliegtuignormen zorgen ervoor dat we niet meer met volle flessen skincareproducten kunnen rondzeulen. De oplossing: lenzendoosjes! Perfect om gelijk welk product in travel-size porties te kunnen meenemen! Zorgt ook voor veel minder gewicht in je koffer, which means meer plaats voor nieuwe aankopen!

 • Stijltang = strijkijzer on-the-go!

Wanneer je kleren rimpelig zijn van de reis in je koffer is je stijltang je beste vriend. Broeken, hemden, T-shirts ... Geen kledingstuk waar je stijltang de ergste rimpels niet uitkrijgt!

 • Schuifspeldje = tube squeezer

Schuifspeldjes zijn niet enkel redders in nood op badhairdays, ze kunnen ook dienst doen als geïmproviseerde tube squeezer! Spotgoedkoop en ideaal om al je verzorgingsproducten tot de laatste druppel op te gebruiken.

Geschreven door Kora-Lee Lust
News
page loaded