Fashion  >  News
5 UGG weetjes De classic short boots van UGG Australia. Ook perfect om mee te fietsen.

5 UGG weetjes
De classic short boots van UGG Australia. Ook perfect om mee te fietsen.
Foto © UGG Australia

5 UGG weetjes #MyClassicStyle van Jacqueline Gidlof uit Berlijn voor UGG.

5 UGG weetjes
#MyClassicStyle van Jacqueline Gidlof uit Berlijn voor UGG.
Foto © UGG Australia

5 UGG weetjes Een foto waarin te zien is dat surfers uit Australië wel degelijk UGG's dragen na het surfen in het koude water.

5 UGG weetjes
Een foto waarin te zien is dat surfers uit Australië wel degelijk UGG's dragen na het surfen in het koude water.
Foto © UGG Australia

5 UGG geheimen

F Fashion

5 UGG weetjes

5 UGG geheimen

F Fashion

0

Iconische laarsjes met schapenvacht. UGG maakt onze voetjes altijd gelukkig. Je weet alvast veel, maar lang niet alles over dit brand. Zin in 5 UGG weetjes?

Dat UGG bestaat dankzij het schaap, bijna alle meisjes wel een paar in hun bezit hebben en deze schoentjes het meest comfy zijn van allemaal, weten we al. Het is natuurlijk altijd leuk om eens stiekem in de archiefkast te duiken van een vriend of vriendin, maar van een brand? Ik heb liggen spitten en graven om voor jou 5 toffe weetjes voor te schotelen over UGG. Je kan toch geen UGG's dragen zonder deze schatjes hun achterliggend verhaal te kennen zeker? 

Wist je dat...

1. UGG helemaal gek is op de mannen onder ons? Eigenlijk waren de 1e modellen en campagnebeelden vooral gericht op het mannelijk vlees onder ons. UGG is dus opgericht met het doel een wereldbekend mannenmerk te worden. Uiteindelijk zijn ze inderdaad uitgegroeid tot 1 van 's werelds bekendste merken, maar zeker ook onder de vrouwen. Vandaag de dag is UGG populairder dan ooit bij de ladies. Af en toe moeten de rollen eens worden omgedraaid, nietwaar?

2. Deze schoentjes schoon te maken zijn met papier en zuiveringszout? Zijn ze doorweekt door de regen? Leg er dan wat krantenpapier in waardoor het vocht sneller wordt opgenomen. Daarbij mag je de boots nooit bij de verwarming plaatsen. De schapenvacht kan dan uitdrogen en barsten. Heb je de laatste tijd vaak zweetvoetjes gehad? Gebruik dan zuiveringszout. Giet een kleine hoeveelheid in je bot, schudden en na een nachtje zijn ze weer zo goed als nieuw. 

3. Tijdens WOI droegen piloten in Australië ook al UGG boots. Die werden dan FUG's genoemd. Flying Ugg Boots. UGG's gaan blijkbaar ook al eens graag van de grond. Nadien, in de sixties, begonnen ook de knappe Australische surfers UGG boots te dragen. Op hun surfplanken? Neen, natuurlijk niet! Na al dat zwemmen, vallen en een beetje stoer doen op de golven moesten de mannen hun voetjes warmen. Hoe kan dat beter dan met een warm UGG laarsje?

4. 2000 was het knaller jaar voor UGG Australia. In dat jaar zorgde onze allerliefste Oprah Winfrey voor de UGG raketlancering. Voor het eerst werden de botjes vernoemd in The Oprah Magazine in de column 'Oprah's Favorite Things'. Vanaf dat de wereld op de hoogte was van Oprah's voorliefde voor UGG was het schoenenmerk binnen. Iedereen moest en zou vanaf dat moment zijn eigen paar UGG boots in de schoenkast hebben staan.

5. Enkele jaren later kwam UGG op de proppen met flashy, in the face kleurtjes. Natuurlijk werden deze meteen opgemerkt door celebs als Kim Kardashian, Emma Watson, Cameron Diaz en Miley Cyrus. Nadien volgde de UGG craziness bij jou in het dorp, net zoals in de rest van de wereld. Tel daar nog wat jaren bij, 2011 om precies te zijn, toen ging UGG Australia nog verder en zetten ze hun 1e stapjes in de wereld van de high fashion met hun UGG Collection. UGG à la high fashion was te zien op runways en tijdens Fashion Weeks

Geschreven door Jan Van Eldere
News
page loaded