Fashion  >  News
5 Fashion Expos worth the trip La mode retrouvée

5 Fashion Expos worth the trip
La mode retrouvée
Foto © La Mode Retrouvée

5 Fashion Expos worth the trip Volez, Voguez, Voyagez

5 Fashion Expos worth the trip
Volez, Voguez, Voyagez
Foto © Louis Vuitton

5 Fashion Expos worth the trip La Mode Retrouvée

5 Fashion Expos worth the trip
La Mode Retrouvée
Foto © Palais Galliera

5 Fashion Expos worth the trip Shoes: Pleasure and Pain

5 Fashion Expos worth the trip
Shoes: Pleasure and Pain
Foto © Victoria and Albert Museum

5 Fashion Expos worth the trip Liberty in Fashion

5 Fashion Expos worth the trip
Liberty in Fashion
Foto © ftmLondon

5 Fashion Expos worth the trip Karl Lagerfeld, a visual journey

5 Fashion Expos worth the trip
Karl Lagerfeld, a visual journey
Foto © Pinacotheque de Paris

5 fashion expo’s worth the trip

F Fashion

5 Fashion Expos worth the trip

5 fashion expo’s worth the trip

F Fashion

0

Plan je volgende fashionable uitje maar alvast!

Iedereen heeft zijn trip richting London al gepland om “Mademoiselle Privé” in de Saatchi gallery te gaan bezichtigen. Maar ondertussen lopen er nog enkele niet te missen fashion expo’s die een tripje waard zijn.

Volez, Voguez, Voyagez - Louis Vuitton

Eens benieuwd naar het verhaal achter the brand dat mee de geschiedenis van de luxe industrie bepaalde? Pak dan je (Louis Vuitton) koffers richting Parijs voor de Volez, Voguez, Voyagez tentoonstelling. Te bezichtigen van 4 december 2015 tot 21 februari 2016 in het Salon d’Honneur in het Grand Palais 3.

La Mode Retrouvée

Mocht die voyage naar Parijs nog niet vastliggen, dan overhaalt deze prachtige expo je wel! La Mode Retrouvée onthult de garderobe van Gravin Greffulhe voor het eerst aan het publiek. Niet te missen want deze dame stond dankzij haar kledij bekend als de mooiste vrouw van Parijs. In zijn roman ‘A la recherch du temps perdu’ doopte Proust haar als ‘duchesse de Guermantes’. Ze was dus een fashionista avan la lettre. Je kan haar spectaculaire kledij gaan bewonderen in het Palais Galliera van 7 november 2015 tot 20 Maart 2016.

Shoes: Pleasure and Pain

Is je shoe fetish weer wat aangewakkerd na de footprint tentoonstelling in het Momu in Antwerpen? Dan is de volgende stap (pun intended) de Shoes: Pleasure and Pain exhibition in het Victoria & Albert Museum in Londen. Bezichtig er de meest extreme footwear van over heel de wereld. Van eeuwenoude, met puur goud bezette loafers tot de laatste technische snufjes. Nog te bezichtigen tot 31 januari 2016 in het Victoria and Albert Museum.

Liberty in Fashion

London calling again, want het Fashion and Textile Museum viert de 140ste verjaardag van het warenhuis Liberty met een grootse tentoonstelling. Vergaap je aan meer dan 150 kledingstukken, textielen en objecten die de Britste mode industrie beïnvloed hebben. Nog tot 28 februari te bekijken in het Fashion and Textile Museum.

Karl Lagerfeld, A Visual Journey

Is your hunger for fashion still not satisfied? Reis dan nog even door het leven van levende legende Karl Lagerfeld. Aan de hand van foto’s, zelfportretten en shots van Lagerfeld's muse Baptiste Giabiconi krijg je een geweldig inzicht in Karl’s wereld. Nog to 20 maart 2016 in de Pinacothèque de Paris te bekijken.

Geschreven door Isabelle Leempoels
News
page loaded