Beauty  >  Fragrances
Les Exclusifs De Chanel - Misia (€ 133/75 ml) Olivier Polges eerste creatie voor Chanel probeert de geur van make-up in de coulissen van Les Ballets Russes te vatten. Een klassieke poederachtige lipsticknoot op een rijke oriëntaalse basis. 
O.a. verkrijgbaar in de Chanel-boetieks.

Les Exclusifs De Chanel - Misia (€ 133/75 ml)
Olivier Polges eerste creatie voor Chanel probeert de geur van make-up in de coulissen van Les Ballets Russes te vatten. Een klassieke poederachtige lipsticknoot op een rijke oriëntaalse basis. O.a. verkrijgbaar in de Chanel-boetieks.
Foto © Dalybeauty

Prada Olfactories - Tainted Love (€ 230/100 ml) Parfumeur Daniela Andrier recreëerde de nostalgische geur van de Dior-lipstick van haar moeder met een speelse mengeling van roos, violet, rood fruit en muskus.

Prada Olfactories - Tainted Love (€ 230/100 ml)
Parfumeur Daniela Andrier recreëerde de nostalgische geur van de Dior-lipstick van haar moeder met een speelse mengeling van roos, violet, rood fruit en muskus.
Foto © Prada

Maison Martin Margiela - Lipstick On (€ 115,10/100 ml) De inspiratie voor deze zachte, romige lippenstiftgeur was een sexy vrouw die zich opmaakt in de jaren 50. Denk: poederdonsjes, parfumflesjes met knijppeertjes en een vintage toilettafel.

Maison Martin Margiela - Lipstick On (€ 115,10/100 ml)
De inspiratie voor deze zachte, romige lippenstiftgeur was een sexy vrouw die zich opmaakt in de jaren 50. Denk: poederdonsjes, parfumflesjes met knijppeertjes en een vintage toilettafel.
Foto © Beautezine

Diptyque - Rosaviola (€ 55/190 gr., limited edition) Deze limited edition-kaars voor Valentijn 2016 imiteert het snuisteren en snuffelen in je handtas, op zoek naar je favo lipstick, met viooltjes-, framboos-, iris- en lederbomen.

Diptyque - Rosaviola (€ 55/190 gr., limited edition)
Deze limited edition-kaars voor Valentijn 2016 imiteert het snuisteren en snuffelen in je handtas, op zoek naar je favo lipstick, met viooltjes-, framboos-, iris- en lederbomen.
Foto © Avenue Magazine

État Libre D'Orange - Putain des Palaces (€ 85/50 ml) Als een femme fatale in korset en jarretelles die koket haar lippen stift, om daarna zonder schroom het hoofd van menig man op holte doen slaan.

État Libre D'Orange - Putain des Palaces (€ 85/50 ml)
Als een femme fatale in korset en jarretelles die koket haar lippen stift, om daarna zonder schroom het hoofd van menig man op holte doen slaan.
Foto © État Libre d'Orange

Dior La Collection Privée - Cuir Cannage (€ 210/250 ml) Deze bloemige ledergeur heeft toch ook een zekere oldskool lipstickvibe. Denk: een vintage Dior-lippenstift in een gloednieuwe Lady Dior-handtas.

Dior La Collection Privée - Cuir Cannage (€ 210/250 ml)
Deze bloemige ledergeur heeft toch ook een zekere oldskool lipstickvibe. Denk: een vintage Dior-lippenstift in een gloednieuwe Lady Dior-handtas.
Foto © Dior

Annick Goutal - Le sac de ma mère (€ 47/175 gr.) Ook Camille Goutal nam de lipstick in de handtas van haar moeder (een Kelly van Hermès!) als uitgangspunt voor deze poederachtige ledergeur.
O.a. verkrijgbaar bij Necessities.

Annick Goutal - Le sac de ma mère (€ 47/175 gr.)
Ook Camille Goutal nam de lipstick in de handtas van haar moeder (een Kelly van Hermès!) als uitgangspunt voor deze poederachtige ledergeur. O.a. verkrijgbaar bij Necessities.
Foto © Annick Goutal

Les Exclusifs De Chanel - Misia (€ 133/75 ml) Olivier Polges eerste creatie voor Chanel probeert de geur van make-up in de coulissen van Les Ballets Russes te vatten. Een klassieke poederachtige lipsticknoot op een rijke oriëntaalse basis. 
O.a. verkrijgbaar in de Chanel-boetieks.

Les Exclusifs De Chanel - Misia (€ 133/75 ml)
Olivier Polges eerste creatie voor Chanel probeert de geur van make-up in de coulissen van Les Ballets Russes te vatten. Een klassieke poederachtige lipsticknoot op een rijke oriëntaalse basis. O.a. verkrijgbaar in de Chanel-boetieks.
Foto © Cafleurebon

Éditions de Parfums Frédéric Malle - Lipstick Rose (€ 130/50 ml) Een klassiek, vintage lipstickakkoord krijgt met een bruisende grapefruitnoot een jeugdige boost. Sensueel en verfijnd, maar ook teder en onschuldig. Old Hollywood-glamour in een hedendaags jasje. O.a. verkrijgbaar bij Senteurs d'ailleurs.

Éditions de Parfums Frédéric Malle - Lipstick Rose (€ 130/50 ml)
Een klassiek, vintage lipstickakkoord krijgt met een bruisende grapefruitnoot een jeugdige boost. Sensueel en verfijnd, maar ook teder en onschuldig. Old Hollywood-glamour in een hedendaags jasje. O.a. verkrijgbaar bij Senteurs d'ailleurs.
Foto © Liberty's

Mad et Len - Apocalypstick (€ 77/300 gr.) Zonder twijfel de meest donkere, moody lipstickgeur: een stroperige mengeling van rozen en asfalt. 
O.a. verkrijgbaar bij The Recollection.

Mad et Len - Apocalypstick (€ 77/300 gr.)
Zonder twijfel de meest donkere, moody lipstickgeur: een stroperige mengeling van rozen en asfalt. O.a. verkrijgbaar bij The Recollection.
Foto © Hotoveli

Byredo - Loose Lips (€ 55/240 g) Roos, violet, iris, rijstpoeder en kers zorgen voor een subtiele, haast wasco-achtige lipstickvibe die er toch in slaagt verfijnd te zijn. Il faut le faire!  
O.a. verkrijgbaar bij Necessities.

Byredo - Loose Lips (€ 55/240 g)
Roos, violet, iris, rijstpoeder en kers zorgen voor een subtiele, haast wasco-achtige lipstickvibe die er toch in slaagt verfijnd te zijn. Il faut le faire! O.a. verkrijgbaar bij Necessities.
Foto © Necessities

10 x Smells like lipstick

B Beauty

Les Exclusifs De Chanel - Misia

10 x Smells like lipstick

B Beauty

0

Geen vrouwelijker geur dan de geur van lippenstift: tegelijk elegant, sensueel en ongelooflijk nostalgisch. Deze parfums en geurkaarsen ruiken precies zoals lipstick hoort te ruiken.

In de ogen van mijn vijfjarige zelve was lippenstift iets magisch. Mijn moeder ging en gaat immer roodgestift door het leven, dus de felrode lipsticks in haar collectie waren voor mij wat van mijn mama elke morgen opnieuw pas echt mijn mama maakte.

De luxueuze blauwgestreepte gouden huls van haar kersenrode Dior-lippenstift staat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift, net als het beeld van mijn moeder die voor de spiegel haar lippen tuit en stift. Maar wat misschien nog het meest blijft hangen, is de geur ervan: een zoete, poederachtige, romige mengeling van roos en violet die voor mij zowat het toppunt van vrouwelijkheid was.

Toegegeven, niet alle lipsticks ruiken hetzelfde. De lippenstiften van Chanel ruiken vooral naar rozen, waar Dior er ook onmiskenbaar violet aan toevoegt. Sisleys lipstick ruikt dan weer eerder naar iris en aldehyden, terwijl de iconische M.A.C-lippenstiften vooral doen denken aan plasticineachtige vanille.

En toch hebben we een soort universele notie van lipstickgeur: poederachtig, romig en roze. Denk rozen, violet, iris en framboos, al dan niet met muskus, aldehyden en/of vanille.

Lippenstift en alle sensuele beloftes die ze inhoudt, vormt ook voor parfumeurs een bron van inspiratie. Van het poëtische gebaar waarmee vrouwen een kleurtje aanbrengen, over de glamour en het sex-appeal van roodgestifte lippen tot de melancholie om de smaak van een lang vervlogen kus.

De lipstickgeur van deze parfums en geurkaarsen brengt het allemaal weer terug ...

Geschreven door Kora-Lee Lust
Fragrances
page loaded