Fashion  >  News
100% Schoon: second edition 100% Schoon: second edition

100% Schoon: second edition
100% Schoon: second edition
Foto © 11.11.11

100% Schoon: second edition Marieke Eyskoot

100% Schoon: second edition
Marieke Eyskoot
Foto © Mvo Nederland

100% Schoon: second edition Murielle Scherre

100% Schoon: second edition
Murielle Scherre
Foto © Nieuwsblad

100% Schoon: second edition Veerle Spaepen

100% Schoon: second edition
Veerle Spaepen
Foto © Canvas

100% SCHOON: second edition

F Fashion

100% Schoon: second edition

100% SCHOON: second edition

F Fashion

0

Op donderdag 28 januari 2016 organiseren Stad Hasselt en 11.11.11 in het Modemuseum Hasselt een nieuwe editie van 100% SCHOON.

Deze avond staat volledig in het teken van eerlijke en duurzame mode. Tijdens 2 boeiende panelgesprekken en een keynote speech kom je alles te weten over wat je zelf kan doen voor een clean wardrobe.
 

Met gasten als Marieke Eyskoot en Murielle Scherre wordt het zeker een boeiende belevenis.

De Nederlandse Marieke Eyskoot geldt zowat als dé experte van de Lage Landen wanneer het gaat om duurzame en faire mode. Ze schreef er een boek over - ‘Talking Dress’ - en organiseert sinds enkele jaren de modebeurs MINT. De beurs focust zich op eerlijke en duurzame mode en accessoires. 

Tijdens het eerste panelgesprek komen Murielle Scherre (la fille d’O), Sara Ceustermans (Schone Kleren Campagne) en Lode Benoit (Bel&Bo) aan het woord. Onder de vakkundige leiding van Sven Pichal (VRT) vertellen zij je hoe ze werk maken van schone kledij.

Scherre is ontwerpster achter het in 2003 opgerichte lingeriemerk la fille d’O. Dat label streeft zoveel mogelijk eerlijke en duurzame principes na en mag megasterren als Rihanna tot zijn cliënteel rekenen. Bel&Bo is dan weer aangesloten bij de Fair Wear Foundation, waarmee het merk aan de buitenwereld toon dat het inspanningen doet voor een eerlijke behandeling van de arbeiders die de kleding maken.

Tijdens het tweede panelgesprek zullen Hendrikje Meyvis (Carpet of Life), Veerle Spaepen (Plan C) en Hilde Pootemans (Creazi) het woord nemen om hun visie te geven op duurzame en circulaire mode. Upcyclen, recyclen, materiaalkeuze, ... met mode kan je alle kanten uit.
 
100% SCHOON maakt het publiek niet enkel bewust van de herkomst van kleding, maar ook van het belang van eerlijke en duurzame mode en de uitdagingen waar de kledingindustrie voor staat. Bovendien komen nieuwe ontwikkelingen op vlak van ontwerp en productie aan bod.

Je kan gratis deelnemen aan deze avond, maar inschrijven via [email protected] is verplicht.

Daarnaast worden er 2 workshops ‘Knap recyKleren’ georganiseerd, waarin je als deelnemer het verhaal achter je kledij leer kennen en je je oude stuks een 2e leven kan geven. Deze workshops gaan door in het Hasseltse Modemuseum op woensdag 10 februari 2016 of op zaterdag 13 februari 2016.

De workshops zijn ook gratis, maar je moet je verplicht vooraf inschrijven via [email protected] De plaatsen zijn beperkt tot 15 deelnemers per workshop.

Geschreven door Griet Demuynck
News
page loaded