Beauty  >  Fragrances
Tartine et Chocolat Ptisenbon Eau de Senteur

Tartine et Chocolat Ptisenbon Eau de Senteur
Foto © Pinterest

Tartine et Chocolat Ptisenbon Eau de Senteur (€ 39,85/100 ml) Al bijna 30 jaar het eerste parfum van heel wat baby'tjes. Fris, poederachtig, alcoholvrij en 100% babyvriendelijk!

Tartine et Chocolat Ptisenbon Eau de Senteur (€ 39,85/100 ml)
Al bijna 30 jaar het eerste parfum van heel wat baby'tjes. Fris, poederachtig, alcoholvrij en 100% babyvriendelijk!
Foto © Perfumenz

Mustela Musti Eau de Soin (€ 18/ 50 ml) Citrus, roos en amber met honing- en kamille-extracten zorgen voor een kalmerend, verzachtend, hypoallergeen  verzorgingswater. Kan gebruikt worden op de huid, haren en kleren.

Mustela Musti Eau de Soin (€ 18/ 50 ml)
Citrus, roos en amber met honing- en kamille-extracten zorgen voor een kalmerend, verzachtend, hypoallergeen verzorgingswater. Kan gebruikt worden op de huid, haren en kleren.
Foto © Viata

Klorane L’Eau de Bébé (€ 8,50/50 ml) Oranjebloesem en muskus zorgen voor die typische, tedere babygeur. Zonder alcohol, kleurstoffen of parabenen.

Klorane L’Eau de Bébé (€ 8,50/50 ml)
Oranjebloesem en muskus zorgen voor die typische, tedere babygeur. Zonder alcohol, kleurstoffen of parabenen.
Foto © Klorane

Creed Pour Enfants (€ 98/100 ml) Fans van nicheparfums kunnen hun oogappel hullen in dit alcoholvrije parfum van Creed. Een sappige mix van citroen, pompelmoes, appel, pruim en rozen zorgen voor het chicste kinderparfum.

Creed Pour Enfants (€ 98/100 ml)
Fans van nicheparfums kunnen hun oogappel hullen in dit alcoholvrije parfum van Creed. Een sappige mix van citroen, pompelmoes, appel, pruim en rozen zorgen voor het chicste kinderparfum.
Foto © Vogue Paris

Petit Guerlain Eau de Toilette (€ 250/250 ml) Dit parfum met oranjebloesem, mimosa, muskus, pistache en honing komt in Guerlains iconische bijenflacon. Luxueus geboortecadeau? Check!

Petit Guerlain Eau de Toilette (€ 250/250 ml)
Dit parfum met oranjebloesem, mimosa, muskus, pistache en honing komt in Guerlains iconische bijenflacon. Luxueus geboortecadeau? Check!
Foto © L'Officiel

Bonpoint Eau de Senteur (€ 61/100 ml) Niemand minder dan Annick Goutal creëerde het parfum voor Bonpoint, het kindermerk van haar zus. Dit parfum met neroli en oranjebloesemwater is een alcoholvrije variant van het iconische parfum, geschikt voor de meest gevoelige huidjes.

Bonpoint Eau de Senteur (€ 61/100 ml)
Niemand minder dan Annick Goutal creëerde het parfum voor Bonpoint, het kindermerk van haar zus. Dit parfum met neroli en oranjebloesemwater is een alcoholvrije variant van het iconische parfum, geschikt voor de meest gevoelige huidjes.
Foto © Bonpoint

Theophile et Patachou Eau Parfumée Sans Alcool (€ 63/100 ml)  Dit alcoholvrije parfum is geschikt voor de allerkleinsten. Het mooie flesje is de finishing touch op je verzorgingstafel.

Theophile et Patachou Eau Parfumée Sans Alcool (€ 63/100 ml)
Dit alcoholvrije parfum is geschikt voor de allerkleinsten. Het mooie flesje is de finishing touch op je verzorgingstafel.
Foto © Théophile et Patachou

Santa Maria Novella Crema di Profumo Bimba (€ 34,50/250 ml) Deze lotion parfumeert de huid met een subtiele mix van ylang-ylang, gardenia, perzik, bosaardbei, vanille en amber. Heus niet enkel voor babymeisjes!

Santa Maria Novella Crema di Profumo Bimba (€ 34,50/250 ml)
Deze lotion parfumeert de huid met een subtiele mix van ylang-ylang, gardenia, perzik, bosaardbei, vanille en amber. Heus niet enkel voor babymeisjes!
Foto © Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella

Santa Maria Novella Crema di Profumo Bimbo (€ 34,50/250 ml) De jongensvariant van deze geparfumeerde lotion ruikt naar jasmijn, roos en sandelhout. Ook geschikt voor de huid van jonge moeders!

Santa Maria Novella Crema di Profumo Bimbo (€ 34,50/250 ml)
De jongensvariant van deze geparfumeerde lotion ruikt naar jasmijn, roos en sandelhout. Ook geschikt voor de huid van jonge moeders!
Foto © Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella

Burberry Baby Touch (€ 47/100 ml) Dit parfum opent fris, licht en bloemig, maar de uiteindelijke combo van mos en melkachtige vanille zorgt voor die typische babytouch!

Burberry Baby Touch (€ 47/100 ml)
Dit parfum opent fris, licht en bloemig, maar de uiteindelijke combo van mos en melkachtige vanille zorgt voor die typische babytouch!
Foto © Burberry

BVLGARI Petits et Mamans Eau de Toilette (€ 29,55/40 ml) BVLGARI staat bekend om zijn theegeuren, en ook in hun parfum voor jonge moeders staat thee centraal. In combinatie met citrus, perzik, iris en vanille een fris, poederachtig parfum. Bestaat ook in alcoholvrije, babyvriendelijke versie!

BVLGARI Petits et Mamans Eau de Toilette (€ 29,55/40 ml)
BVLGARI staat bekend om zijn theegeuren, en ook in hun parfum voor jonge moeders staat thee centraal. In combinatie met citrus, perzik, iris en vanille een fris, poederachtig parfum. Bestaat ook in alcoholvrije, babyvriendelijke versie!
Foto © Ici Paris XL

Oilily Classic Eau de Parfum (€ 23,35/30 ml)

 Zoete mandarijn en limoen in combinatie met witte bloemen zorgen voor een van de meest iconische kinderparfums ooit. Het eerste flesje dat elk meisje spontaan uit de rekken grijpt.

Oilily Classic Eau de Parfum (€ 23,35/30 ml)
Zoete mandarijn en limoen in combinatie met witte bloemen zorgen voor een van de meest iconische kinderparfums ooit. Het eerste flesje dat elk meisje spontaan uit de rekken grijpt.
Foto © Ici Paris XL

10 kinderparfums die je zelf kan dragen

B Beauty

10 kinderparfums die je zelf kan dragen

B Beauty

0

Zwitsal-babyolie, luiercrème of Mustela: sommige geuren brengen je meteen terug naar je kindertijd. Deze kinderparfums zijn jeugdnostalgie in een flesje.

Het allereerste flesje parfum dat ik cadeau kreeg was heus geen Creed of Penhaligon’s, maar een schattig blauw-wit flesje Ptisenbon van Tartine et Chocolat. Op dat moment had ik misschien meer oog voor de egelknuffel die erbij zat, maar het onschuldige muskparfum groeide toch uit tot een geur die me onmiddellijk terugvoert naar de badkamer van een huis waar ik al langer weg ben dan dat ik er gewoond heb.

Daarna kwam het eerste fleurige Oilily-jurkje (met spiegeltjes! Ja, SPIEGELTJES! <3) en een al even fleurig flesje parfum. Mijn hele lagereschoolcarrière ruikt wat mij betreft naar Vitabis-koeken, Ovomaltine-poeder en Oilily-parfum. Vreemde combo misschien, maar hey, the brain works in mysterious ways

Ben je ook een tikkeltje nostalgisch en ben je op zoek naar het parfum uit je kindertijd? Of ben je gewoon helemaal verzot op de poederachtige geur van baby’tjes? Wij zetten de meest nostalgische kinderparfums al even op een rijtje.

De meeste bevatten overigens geen alcohol, dus perfect als origineel baby- of eerstecommuniecadeautje. Wedden dat ook de mama’s stiekem het parfum van hun kleine spruit zullen stelen? Ongelijk kan je hen alvast niet geven!

Geschreven door Kora-Lee Lust
Fragrances
page loaded